top of page
Forfatterens bildeHygeia Helsesenter

Pris på behandling av åreknuter i Oslo og Akershus?

Fjerne åreknuter pris:

Prisene er avhengige av hva slags åreknuter du har og om du har underliggende årsaker. Under vil du finne en oversikt over priser blant de mest etablerte klinikkene. Du får et nøyaktig prisanslag etter en forundersøkelse med ultralyd hos en karkirurg.


  • Sprengte blodkar/spindelvevsårer/telangiektasier behandles best med sclerosering. Her sprøytes det inn et stoff som lukker årene. Hos over 50% av pasientene finnes det underliggende perforanter eller defekte stammer som anbefales behandlet for å få optimalt resultat. Vi utfører Ultralyd på alle nye henviste pasienter for å sikre et optimalt resultat!

    Pris vil variere. Ofte oppgis en fra kr 1500,- hvor du betaler per område, per ben eller per ampulle (volum av medisinen som brukes). Prisen blir da ofte en del høyere;) Noen klinikker oppgir pris per behandling fra kr 3750 og oppover. Det er viktig å finne en erfaren behandler med stort volum for å få best resultat uten komplikasjoner! Åreknutespesialisten tar kr 3750,- per gang og har stort volum.

Det kreves ofte flere behandlinger med 4-6 ukers mellomrom for å oppnå et optimalt resultat.


  • Fjerning av åreknuter med heklenålsteknikk er den sikreste måten å fjerne synlige åreknuter. Prisen avhenger av omfanget av åreknutene. Fra kr 7000 og oppover. Det er ofte behov for å behandle underliggende defekte stammer med Laser- eller Radiofrekvensablasjon som kommer i tillegg til heklenålsteknikk. Her vil prisene variere, men prisen stiger raskt med økende omfang av åreknuter.


  • Endovenøs behandling med Radiofrekvensablasjon eller Laser er nødvendig for å behandle defekte stammer som ikke er synlige under huden. Prisene starter fra kr 9900 og oppover for 1 ben og fra kr 19000 for 2 ben. Dette er prisen på behandling av den underliggende defekt samleåren , fjerning av åreknuter kommer da i tillegg. 


  • Skumsklerosering er et alternativ til endovenøs laser og radiofrekvensbehandling, hvor de defekte underliggende stammene er slyngete. Dette er ofte hos pasienter som er behandlet før og fått nye åreknuter. Pris vil ligge fra Kr 6000 og oppover. Denne behandlingen vil også ofte kombineres med heklenålsteknikk.

Noen klinikker behandler overfladiske åreknuter med skumsklerosering og da er det en ca 15-20% som får brun pigmentering i huden som kan vare opp til 1 år. Det vil også kunne danne seg harde klumper der åreknutene har vært som kan ta 4-10 uker før det forsvinner. Denne behandlingen krever en tett oppfølging.


  • Mange klinikker legger sammen Endovenøs laser med heklenålsteknikk og oppgir en pris per ben. Ofte begynner det lavt men stiger fort avhengig hvor mye åreknuter du har. Priser for 1 ben starter fra kr 17000- 30000 for 1 ben og fra kr 26000-45000 for 2 ben. Klinikkene i Oslo har ofte en betydelig høyere pris enn Asker og Bærum.


Prisene varierer fra klinikk til klinikk og gjenspeiler ikke nødvendigvis karkirurgens erfaring. Det er ofte vanskelig å sammenligne prisene da noen klinikker angir en fra pris for kun heklenålsteknikk eller bare endovenøs laser. Det kan lønne seg å se litt utenfor Oslo sentrum hvor prisene ofte gjenspeiler dyrere leieforhold og større budsjett for markedsføring:) En 15 min kjøretur mot Høvik til Åreknutespesialisten kan spare deg litt penger.


Det kan også være lurt å se på ratinger av Karkirurg på legelisten.no før du bestemmer deg for hvor du skal behandles:


Åreknutespesialisten er en familiebedrift med fokus på høy kvalitet i alle ledd med svært erfaren karkirurg Dr Nyheim og sykepleier Stine Nyheim. 





Bilde av erfaren karkirurg Dr Thomas Nyheim
Erfaren karkirurg Dr Thomas Nyheim Åreknutespesialisten Fjordveien 3, 1363 Høvik.


1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page